Zico på stranden

Allergivenlige hunde


De hunde som fælder meget lidt, er allergivenlige. Desværre findes der INGEN allergisikre hunde. Men at racen betegnes som allergivenlig er fordi, at nogle personer, der har allergi, har nemmere ved at tåle disse racer frem for andre hunderacer.

Det der giver hundeallergi findes ikke nødvendigvis i dyrets pels, men kan derimod være et protein, som findes i hundens spyt og urin. Proteinet klæber sig til tørre flager på hundens hud (som skæl). Du kan imidlertid også være overfølsom overfor hundens hår (pels). I begge tilfælde kan man kalde nogle hunderacer allergivenlige, idet de ikke fælder lige så meget som andre hunderacer.
Når en hunderace ikke fælder særligt meget, så bliver det allergifremkaldende skæl og hår ikke frigivet i så høj en grad ved at dumpe ned på gulvet eller komme ud i luften. En hund der fælder meget, vil således frigive mere af det allergifremkaldende materiale ud i rummet, hvor den opholder sig.

Du kan derfor have færre symptomer på allergi, ved at have en af de allergivenlige hunderacer, men du kan aldrig helt undgå frigivelse af det allergifremkaldende protein fra hunden. Det kan derfor faktisk godt gøre en stor forskel for en person med allergi at vælge en allergivenlig hund fremfor en hunderace, der fælder meget.


Hundeallergi kan vise sig som astma symptomer eller høfeber. Der findes desværre ingen hunderacer, som slet ikke taber hår/fælder.


Bichon Frisé er kendt som en af de “allergivenlige” hunderacer, nogle kalder dem også for Bomuldshunde, lige som blandt andet Coton De Tular, Shih Thu og Bichon Havenese. Bichon Frisé taber et minimum af hår, hvis man passer den efter nedenstående.

Bichon Frisé fælder ikke og er derfor allergivenlig og af samme grund kan mange allergikere med pelsallergi, godt have dem som kæledyrGode råd til den har allergi:


Der kan gå op til et ½ år inden man udviser tegn på allergi.

Hunden skal sove et andet sted end allergikeren.

Sørg for at støvsuge dit hjem ofte,

få luftet ud

Hvis hunden vaskes i lunken vand 1 – 2 gange i mdr. eller 1 gang i mdr. med en mild hundeshampoo, På denne måde vasker du løse skæl og hundehår ud af hundens pels.

Vælg allergifilter til din støvsuger og allergifilter til boligen (HEPA).

Vask fingere når du har kælet meget med hunden.


 

Min tæves opdrætter, er multi allergiker og kunne ikke tåle de andre hunderacer, men Bichon Friséen kan hund !.

Det bedste råd jeg kan give i forhold til allergi er, tag ud til en opdrætter og afprøv om du får nogen allergisk reaktion..!